raportit_logoTilaajavastuu.fi Raportit

 

Raportit-palvelu on avoinna arkisin klo 6:00-23:00 (kaupparekisterin aukioloaikoina).

Rekisteröidy ilmaiseksi

Kirjaudu sisään

Työn tilaajat rekisteröityvät ilmaiseksi Raportit -palveluun ja hakevat sieltä maksuttomat Luotettava Kumppani –raportit. 

Raportit-palvelun hyödyt tilaajalle

  • Palvelun avulla saat maksutta Luotettava Kumppani -raportit
  • Tilaajavastuulain noudattaminen helpottuu huomattavasti
  • Varmistat, että tilaat työsi luotettavalta yritykseltä, jonka tiedot ovat kunnossa ja ajantasalla
  • Säästät aikaa ja vaivaa. TEM-raportin mukaan Tilaajavastuu.fi käyttäjän tilaajavastuulain selvitysten tarkastamiselle menee n. 2 minuutta/tarkistus. 

Kirjaudu sisään raportit -palveluun

Luo ilmainen käyttäjätunnus tästä
 

 

RAPORTIT -PALVELU

Tilaajavastuu.fi Raportit -palvelu on avoinna arkisin kello 6:00-23:00

Mikä on Raportit-palvelu?

Raportit-palvelu on suunnattu yrityksille ja taloyhtiöille, eli työn tilaajille. Raportit-palvelusta saat tilaajavastuulain edellyttämät raportit sähköisesti PDF-muodossa. 

Miten rekisteröidyn Raportit-palveluun?

Palveluun rekisteröityminen tapahtuu yrityksen tietojen syöttämisellä palveluun. Rekisteröinnin yhteydessä tulee ilmoittaa yrityksen/yhtiön perustiedot, eli y-tunnus, laskutusosoite, sähköpostiosoite ja salasana. Rekisteröinti vahvistetaan aina sähköpostilla, jonka jälkeen palvelun käyttö voidaan aloittaa.

Rekisteröidy Raportit-palveluun tästä.

Jatkossa kirjautuminen Raportit-palveluun tapahtuu Tilaaajavastuu.fi:n etusivulta kirjautumiskentästä.


Mitä tietoja palvelusta saatavat raportit sisältävät?

Palvelusta on saatavilla tilaajavastuulain edellyttämät raportit Luotettava Kumppani –ohjelmassa mukana olevista yrityksistä. Luotettava Kumppani –ohjelmassa mukana olevien yritysten raportit ovat maksuttomasti haettavissa Raportit –palvelusta. Raportit sisältävät YTJ-otteen, kaupparekisteritiedot, tiedon mahdollisista liiketoimintakielloista sekä tiedot vero-, eläke- ja työnantajamaksujen hoitamisesta, tapaturmavakuutuksen järjestämisestä sekä noudatettavat työehtosopimukset. Kaikkien Luotettava Kumppani –ohjelmaan kuuluvien yritysten raportit ovat  ilmaisia.

 2.4.2014 alkaen on mahdollista hakea virolaisen ja suomalaisen yrityksen Tilaajavastuu.fi -yhdistelmäraportin.

Lisäksi saatavilla ovat Rakentamisen Laatu RALA ry:n ylläpitämä ote jäsenyrityksien pätevyys- ja yritystiedoista.

Raportit –palvelusta on saatavilla  maksullinen raportti kaikista suomalaisista yrityksistä.  Tämä raportti sisältää ainoastaan YTJ-otteen, kaupparekisteritiedot ja liiketoimintakieltotieto. Maksullisen raportin hinta on 5,5 € + alv 24 %.


Löytyykö Raportit-palvelusta myös ulkomaalaisten yritysten tietoja?

Tällä hetkellä Tilaajavastuu.fi-palvelun tiedot rajautuvat suomalaisiin ja virolaisiin yrityksiin. Jatkossa palvelua laajennetaan osittain myös ulkomaalaisiin (EU) yrityksiin.

Tilaajan on aina tarkistettava sekä suomalaisen yrityksen että ulkomaalaisen yhteisön tai sivuliikkeen osalta tilaajavastuulain velvoitteet. 2.4.2014 alkaen on mahdollista hakea virolaisen ja suomalaisen yrityksen Tilaajavastuu.fi -yhdistelmäraportin.


Kuinka usein raportit päivittyvät?

Raportit luodaan päivittäin, verotiedot päivittyvät 4 viikon välein ja tiedot eläkevakuutuksista päivittyvät noin. 2 kuukauden välein eläkevakuutusyhtiöstä riippuen.


Onko Raportit-palvelu maksullinen?

Palveluun rekisteröityminen ja käyttöönotto on ilmaista. Luotettava Kumppani -ohjelmaan liittyneiden yritysten tilaajavastuu-raportit ovat maksutta haettavissa Raportit -palvelusta. Muiden kuin Luotettavien Kumppaneiden raportit ovat maksullisia.


Minkä hintainen on Luotettava Kumppani –raportti?

Kaikkien Luotettava Kumppani –ohjelmaan liittyneiden yritysten raportit ovat maksuttomia, 0€.


Minkä hintaisia maksulliset raportit ovat?

Muiden kuin Luotettava Kumppani –ohjelmaan kuuluvien yritysten raportit maksavat 5,50€ + alv 24%. Maksullinen raportti sisältää ainoastaan kaupparekisteriotteen,  YTJ:n rekisteritiedot  ja tiedot liiketoimintakielloista.

Viro-raportin hinta on 9 € + alv 24% ja taustaselvityksen hinta on 125 € + alv24 % .

Hinnasto


Miten raportit veloitetaan?

Lasku lähetetään postitse kerran kuukaudessa käyttäjätiedoissa ilmoitettuun osoitteeseen, jos maksullisia raportteja on noudettu. 


Mitä tarkoittaa SEIS-symboli raportilla?

 SEIS-symboli raportilla tarkoittaa sitä, että yrityksen toiminta on päättynyt tai lakkautettu, se on konkurssissa tai yrityksen vastuuhenkilö on liiketoimintakiellossa.


Mitä tarkoittaa Selvitä-symboli raportilla?

 Yrityksen tiedoissa on tietolähteiden perusteella tilaajavastuutietojen osalta selvitettävää. Tulkinta ei estä työn tilaamista, toimittaja voi korjata tilanteen ja antaa tilaajalle selvityksen/todistuksen.


Mitä tarkoittaa Huomioi -symboli raportilla?

 Yrityksen ilmoituksen mukaan ei velvollisuutta kuulua rekisteriin.

Merkintää käytetään kun tilaajan on huomioitava esimerkiksi toimittajan arvonlisäverovelvollisuusrekisteritiedon kohdalla poikkeava sääntö. (esim. vapautus rekisteriin kuulumisesta) Tulkinta ei estä työn tilaamista.


Mitä OK-symboli tarkoittaa?

 Tietolähteiden perusteella tilaajavastuutiedot ovat kunnossa.

Symbolia käytetään kun yrityksen tiedoissa ei ole yhtään huomioitavaa, selvitettävää tai puuttuvaa tietoa.


Mitä tarkoittaa tietoja odotetaan- symboli raportilla?

 Yrityksen tiedoista puuttuu tieto tai tietoa odotetaan tietolähteestä. Lisäselvitys pyydettävä toimittajalta jotta yrityksen tiedot tilaajavastuulain nojalla voidaan katsoa olevan kunnossa. Tulkinta ei estä työn tilaamista.

Symbolia käytetään esimerkiksi kun odotetaan tietoa verohallinnolta tai muulta tietolähteeltä yrityksen maksutiedoista tai yrityksen omaa ilmoitusta esimerkiksi yrityksen noudatettavasta työehtosopimuksesta.


Voinko tilata työn yritykseltä, jonka raportilla on SEIS-symboli?

Tietolähteiden perusteella tilaajavastuutiedot eivät ole kunnossa, työtä ei pidä tilata SEIS -merkinnän voimassaolon aikana.

Symbolia käytetään esimerkiksi kun yrityksen vastuuhenkilöllä on liiketoimintakielto tai yritys on konkurssissa.


Voinko tilata työn yritykseltä, jonka raportilla on Selvitä –symboli?

Symboli ei ole este tilaamiselle, mutta yrityksen tulee hoitaa velvoitteensa kuntoon ja toimittaa tilaajalle selvitys merkinnästä ennen sopimuksen tekoa. Liitä selvitys raportin liitteeksi ja säilytä määräaikana normaalisti.


Voinko tilata työn yritykseltä, jonka raportilla on Huomioi –symboli?

Symbolia käytetään kun tilaajan on huomioitava esimerkiksi toimittajan arvonlisäverovelvollisuusrekisteritiedon kohdalla poikkeava sääntö. (esim. vapautus rekisteriin kuulumisesta) Tällöin tilaajan tulisi pyytää toimittajalta selvitys kyseisestä poikkeuksesta ja toimittajan tulee toimittaa tarvittavat tiedot pyynnöstä. Tulkinta ei estä työn tilaamista.


Voinko tilata työn yritykseltä, jonka raportilla on Tietoja odotetaan –symboli?

Yrityksen tiedoista ja näin ollen raportilta puuttuu tieto tai tietoa odotetaan tietolähteestä. Lisäselvitys on pyydettävä toimittajalta jotta yrityksen tiedot tilaajavastuulain nojalla voidaan katsoa olevan kunnossa. Tulkinta ei estä työn tilaamista. Liitä raporttiin todistukset ja säilytä normaalisti tarkastusta varten.

Raportit-palvelu