23.5.2016
Tilaajavastuun kehittämälle Qvarn-ohjelmistoalustalle alan huippupalkinto

Julkaisuvapaa tiedote 23.5.2016

Tilaajavastuun kiinteistö- ja rakennusteollisuuden digitalisoinnin tarpeisiin kehittämä Qvarn-ohjelmistoalusta digitaalisten henkilötietojen hallintaan on nyt vapaa avoimen lähdekoodin ohjelmisto. Qvarn voitti “Paras ratkaisu hallinnoinnin parantamiseen ja riskienhallintaan” -palkinnon European Identity & Cloud 2016 -kilpailussa.

Qvarn-ohjelmistoalusta on ollut rakennusteollisuuden toimijoiden käytössä Ruotsissa, Suomessa ja Baltian maissa lokakuusta 2015 lähtien, ja alustaa voidaan hyödyntää toimialasta riippumatta. Alustaa käytetään jo lähes miljoonan rakennusalan työntekijän digitaalisten henkilötietojen turvalliseen hallitsemiseen. Se on sopiva ratkaisu kaikille organisaatioille, jotka tarvitsevat turvallisia henkilöstötietojärjestelmiä.

”Olemme erittäin ylpeitä Qvarn-ohjelmiston saamasta tunnustuksesta. Meille alusta on tärkeä työkalu etenkin kiinteistö- ja rakennusalan digitalisoinnissa. Se tukee työtämme rakennusteollisuuden toiminnan laadun ja työturvallisuuden kehittämisessä”, toteaa Suomen Tilaajavastuu Oy:n toimitusjohtaja Lars Albäck.

Qvarn on suunniteltu täyttämään Euroopan unionin uuden yleisen tietosuoja-asetuksen vaatimukset, joten alustaa käyttävät organisaatiot voivat olla varmoja noudattavansa uutta asetusta. Qvarnissa on otettu myös huomioon sisäänrakennetun tietosuojan periaatteet. Näin minimoidaan sellaisten henkilötietojen näkyvyys, joita ei välttämättä tarvita, sekä taataan ihmisille parempi mahdollisuus hallita omia tietojaan.

Qvarn on pilvipohjainen ratkaisu, joka tukee sekä Amazon Web Services- (AWS) että OpenStack-pilvialustoja. Yhteistyössä Gluun kanssa alusta tarjoaa käyttövalmiin ratkaisun, jossa avointen ja vakioprotokollien avulla tarjotaan tehokas ja joustava identiteetin- ja pääsynhallintaratkaisu, johon sisältyvät myös autentikoinnin ja auktorisoinnin menetelmät.

Tietoa yrityksestä

www.tilaajavastuu.fi

Suomen Tilaajavastuu Oy tarjoaa asiakkailleen sähköisiä palveluita, jotka helpottavat organisaatioiden hallinnollisten velvoitteiden hoitamista. Teemme yhdessä töitä niin partneriemme ja muiden kumppaniemme kanssa sen eteen, että yritystoiminta Suomessa olisi läpinäkyvää ja vastuullista. Sähköisten palveluiden avulla edesautamme digitalisaatiota eri toimialoilla.

Tilaajavastuu.fi on Suomen suurin ja kattavin yrityksille suunnattu tilaajavastuulain edellyttämien tietojen rekisteri. Yrityksen tunnetuin tuote on Valttikortti, sirullinen henkilötunniste, joka toimii työntekijöiden avaimena työmaalle. Valttikortti on yhteydessä Qvarn-alustaan ja Valttikortteja on käytössä jo 215 000 työntekijällä.

Tietoa Qvarn-alustasta

www.qvarn.org

Qvarn on vapaa avoimen lähdekoodin ohjelmisto työntekijöiden identiteetin hallintaan. Qvarniin on integroitu Gluu Serverin pääsynhallintaominaisuuksia käyttövalmiissa muodossa, ja alustan yhteinen digitaalinen identiteetti sekä autentikointi- ja auktorisointiratkaisut rakentuvat avoimille ja vakioprotokollille. Qvarn on pilvipohjainen ratkaisu, joka tukee sekä Amazon Web Services- (AWS) että OpenStack-pilvialustoja. Sisäänrakennettu tietosuoja on Qvarnin arkkitehtuurille keskeistä, ja puolueeton osapuoli on auditoinut alustan ja todennut sen tietosuojatason korkeaksi.

 

Lisätietoja:

Suomen Tilaajavastuu Oy

Lars Albäck, toimitusjohtaja, puh. +358 40 503 3672

QvarnLabs Ab

Kaius Häggblom, toimitusjohtaja, puh. +358 40 700 0622