23.9.2019
Tilaajavastuu mukana MyData 2019 -konferenssissa
Tiedote 23.9.2019

Suomen Tilaajavastuu on tänäkin vuonna vahvasti mukana globaalissa MyData 2019 -konferenssissa. Konferenssin pyrkimyksenä on edistää ihmiskeskeistä tietojen hyödyntämistä, jossa henkilöillä on oikeus päättää omien tietojensa käytöstä. Konferenssiin odotetaan satoja eri alojen asiantuntijoita yli neljästäkymmenestä maasta.

”Henkilötietojen määrä on kasvanut huimasti viimeisen vuosikymmenen aikana. Samalla yksilön omat käyttömahdollisuudet tietojen hyödyntämiseen ovat entistä rajoittuneemmat. Me Tilaajavastuulla uskomme kestävään ja ihmiskeskeiseen tiedon hyödyntämiseen, jossa yksilöllä on oikeus päättää omien tietojensa käytöstä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi kehitämme aktiivisesti uutta Muntiedot-palvelua!” kuvailee Tilaajavastuun varatoimitusjohtaja Mika Huhtamäki.

Tilaajavastuulla konferenssissa puheenvuoro ja workshop

MyData 2019 -konferenssissa Tilaajavastuulla on puheenvuoro MyData-periaatteen hyödyntämisestä työllistymisessä. Lavalle aiheesta nousee puhumaan yhdessä Huhtamäen kanssa Tilaajavastuulla Luotettava Työntekijä -projektissa ratkaisuarkkitehtina työskentelevä Jami Haavisto.

”Olemme oppineet tekemästämme ekosysteemityöstä, että työllistymistä voidaan helpottaa dataa liikuttamalla. Haluamme mahdollistaa henkilöille MyData-periaatteen mukaisen omien tietojensa luvittamisen työllistymistarkoituksiin. Varmennettu ja ajantasainen henkilötieto on myös rekrytoivassa päässä merkittävä ajansäästö. MyData-konferenssi on mainio foorumi päästä soveltamaan näitä ratkaisuja yhdessä kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa”, sanoo Haavisto.

Tilaajavastuu vetää konferenssissa myös workshopin, jossa aiheena on MyData-operaattorina toimiminen. Workshopissa on tarkoitus pureutua siihen, millaisia odotuksia ja mahdollisuuksia MyData-operaattoriin tulevaisuudessa kohdistuu.

”Laaja yhteistyö ja rohkeus kokeilla uusia asioita auttaa luomaan avoimia ja ihmiskeskeisiä palveluita!” toteaa Huhtamäki ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi mukaan workshopiin.

Suomen Tilaajavastuu on yksi MyData Global Communityn perustajajäsenistä.

 

Lisätietoa:

Mika Huhtamäki, varatoimitusjohtaja
mika.huhtamaki@tilaajavastuu.fi
puh. 0400 616 253

Jami Haavisto, ratkaisuarkkitehti
jami.haavisto@tilaajavastuu.fi
puh. 044 3811 863

lompakko.muntiedot.fi/