4.5.2017
Rakennusalan korttiralli helpottuu

Julkaisuvapaa tiedote 4.5.2017

 

Suomen Tilaajavastuu Oy tuo helpotusta rakennusalaa puhuttaneeseen korttiralliin Taitorekisteri-palvelun avulla. Taitorekisteri on sähköinen palvelu ammattipätevyyksien hallinnointia ja tarkastamista varten, ja se lanseerattiin pilotoinnin jälkeen laajemmin huhtikuussa 2017. Taitorekisteriin syötetyt pätevyydet voidaan lukea Valttikorttia hyödyntämällä. Valttikorttia käytetään rakennustyömailla yleisesti henkilötunnisteena ja kulunvalvonnassa. Näin erillisiä kortteja ja pätevyystodistuksia ei tarvita.

 

Taitorekisteri tukee tällä hetkellä yli 30:a rakennusalan yleistä ammattipätevyyttä. Taitorekisterissä on varmennettuna esimerkiksi SETIn myöntämä SFS 6002 sähkötyöturvallisuuspätevyys, Inspectan sertifioimia pätevyyksiä (muoviputkihitsaajat, telineasentajat) ja VTT:n myöntämät märkätilapätevyydet. Lisäksi rakennusalalla yleisesti käyttöön tuleva sähköinen yleisperehdytys, ePerehdytys, on alusta alkaen luettavissa Taitorekisteristä. Osa pätevyyksistä tulee Taitorekisteriin suoraan alkuperäisrekisteristä, osan työnantaja voi itse syöttää palveluun.

 

”Taitorekisteri on osoitus kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaation etenemisestä ja byrokratian vähentämisestä. Keskitetty ammattipätevyys- ja osaamisrekisteri parantaa työturvallisuutta ja helpottaa työmaiden arkea. Neuvottelut uusien yhteistyökumppaneiden kanssa jatkuvat, ja tavoitteena on laajentaa Taitorekisteristä saatavia pätevyystietoja muillekin toimialoille. Tulevaisuudessa myös koulutuksia tarjoavat tahot voivat lisätä pätevyystiedot Taitorekisteriin heti koulutuksen jälkeen”, Tilaajavastuun toimitusjohtaja Lars Albäck kertoo.

 

Taitorekisteriä käytetään selainpohjaisella käyttöliittymällä. Lisäksi pätevyyksiä voi lukea Valttikortin avulla Android-puhelimella maksuttomalla ”Taitorekisteri” -mobiilisovelluksella.

 

Lisätietoja:

http://kampanja.tilaajavastuu.fi/taito

 

Lars Albäck, toimitusjohtaja, Suomen Tilaajavastuu Oy

lars.alback (at) tilaajavastuu.fi, puh. 040 503 3672

 

Jani Syvähuoko, Suomen Tilaajavastuu Oy

jani.syvahuoko (at) tilaajavastuu.fi, puh. 040 584 3807

 

Sami Sinisalo, Suomen Tilaajavastuu Oy

sami.sinisalo (at) tilaajavastuu.fi, puh. 040 579 9468

 

Suomen Tilaajavastuu Oy on vuonna 2007 perustettu yritys, joka tarjoaa asiakkailleen joko suoraan tai partnerien kautta sähköisiä palveluita, jotka keventävät hallinnollisen työn määrää ja lisäävät tiedon luotettavuutta. Tilaajavastuu on kiinteistö- ja rakennustoimialan työnantajajärjestöjen kokonaan omistama yhtiö. Yrityksessä on 50 työntekijää ja 2015 liikevaihto oli 7,6 m€.