Luotettava Kumppani -ohje

 

Liittyminen    Valtakirjan täyttö  Valtakirjan toimitus    Raportti Tietojen päivitys

 

Liittyminen

 • Siirry liittymissivulle.
 • Valitse ”Liity tästä”. Voit täyttää valtakirjan verkossa tai PDF-valtakirjapohjalle.

 

Valtakirjan täyttäminen

 

Jos yritykselläsi ei ole palkattua työvoimaa

 • Täytä valtakirjalle yrityksesi perustiedot.
 • Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi, sillä lähetämme tiedotteita, ilmoituksia ja päivityspyyntöjä sähköpostitse.
 • Jos täytät valtakirjan verkossa, valitse sekä eläkevakuutuksien että työehtosopimusten kohdalla vaihtoehto ”Yrityksellä ei ole palkattua työvoimaa”.

Eläkevakuutukset

 

 • PDF-valtakirjapohjalla riittää, että rastitat ruudun ”Yrityksellä ei ole palkattua työvoimaa” työvoimatiedon kohdalla.

valtakirja

 

Jos haluat Luotettava Kumppani -raporttisi päivittyvän OK-tilaan mahdollisimman nopeasti, toimita valtakirjan mukana enintään 10 päivää vanha todistus verojen maksusta.

Vapaaehtoisena tietona voit ilmoittaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen, työterveyshuollon tarjoajan, vastuuvakuutuksen ja potilasvakuutuksen. Vakuutuksista tarvitsemme tiedon lisäämiseksi virallisen, alle 3 kuukautta vanhan vakuutustodistuksen.

 

Jos yritykselläsi on palkattua työvoimaa

 • Täytä valtakirjalle yrityksesi perustiedot.
 • Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi, sillä lähetämme tiedotteita, ilmoituksia ja päivityspyyntöjä sähköpostitse.
 • Kirjaa valtakirjalle yrityksesi noudattama työehtosopimus, TyEL-vakuutusyhtiö ja yrityksesi työterveyshuollon palveluntarjoaja.
 • Toimita myös alle 3 kuukautta vanha todistus lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta.

 

Jos haluat Luotettava Kumppani -raporttisi päivittyvän OK-tilaan mahdollisimman nopeasti, toimita valtakirjan mukana enintään 10 päivää vanhat todistukset sekä verojen maksusta että voimassaolo- ja maksutodistus TyEL-vakuutuksesta.

 

Vapaaehtoisena tietona voit toimittaa myös todistuksen yrittäjän tapaturmavakuutuksesta, vastuuvakuutuksesta ja potilasvakuutuksesta. Todistusten tulee olla virallisia todistuksia ja alle 3 kuukautta vanhoja.

 

Valtakirjan toimittaminen

 

 • Kun olet täyttänyt valtakirjan, tulosta, allekirjoita ja lähetä se meille sähköpostilla PDF-muodossa osoitteeseen asiakaspalvelu (at) tilaajavastuu.fi tai postitse vastauslähetyskuoressa.
 • Kun yrityksesi on liitetty Luotettava Kumppani -palveluun, saat siitä sähköpostitse ilmoituksen.

 

Huomioi, että valtakirja pitää allekirjoittaa käsin, ja allekirjoittajalla tulee olla kaupparekisteriotteen mukaan nimenkirjoitusoikeus.

 

Luotettava Kumppani -raportti

 

Yrityksesi raportti on saatavilla heti, kun olemme käsitelleet valtakirjan.

yritystili

 

 

Tietojen päivittäminen

 

Yrityksen perustiedot

Yritystilillä voit itse hallinnoida yrityksen tietoja ja käyttäjiä. Voit esimerkiksi päivittää yrityksen nimen ja laskutusosoitteen.

 • Jos yrityksesi y-tunnus muuttuu tai lakkautetaan, ilmoita siitä meille. Täytä ja lähetä lisäksi uusi valtakirja, sillä Luotettava Kumppani -palvelumme on y-tunnuskohtainen.

 

Työehtosopimustiedot

Työehtosopimusten muutoksista voit ilmoittaa kirjallisesti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu (at) tilaajavastuu.fi.

 

Vakuutukset

Vakuutusyhtiön muuttuessa ilmoita siitä asiakaspalveluumme. Vaihtumisesta kannattaa ilmoittaa mahdollisimman aikaisin, jotta yrityksen raportin tulkinta pysyy ajantasaisena.

 • Mikäli tapaturma-, vastuu-, tai potilasvakuutusyhtiö vaihtuu, toimita meille uusi todistus uudesta vakuutuksesta.
 • Eläkevakuutusyhtiöiden vaihtuessa nopeimmin tiedot saadaan päivitettyä ajantasalle, jos toimitat alle 10 päivää vanhan todistuksen uudesta eläkevakuutuksesta. Muutoin tiedot päivittyvät eläkevakuutusyhtöstä riippuen 2 kuukauden kuluessa.

 

Työterveyshuolto

Työterveyshuoltotieto päivittyy automaattisesti, jos työterveyshuolto on järjestetty seuraavilla palveluntarjoajilla: Attendo Terveyspalvelut Oy, Promedi Oy, Kuninkaantien työterveys, Mehiläinen, Suomen Terveystalo, Euromedfin Oy, Kristiinamedi Ab, Ipsorum Oy ja Lääkärikeskus Aava.

Muussa tapauksessa tieto tulee vahvistaa säännöllisesti. Lähetämme sähköpostilla kyselyn asiakkaillemme 6-8 viikon välein, jossa pyydämme vahvistamaan tiedot tai ilmoittamaan niissä mahdollisesti tapahtuneet muutokset.

 • Mikäli työterveyshuollon palveluntarjoajasi vaihtuu, ilmoitathan siitä kirjallisesti sähköpostilla.

 

Kaikki todistukset ja kirjalliset selvitykset voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen: asiakaspalvelu(at)tilaajavastuu.fi