Luotettava Kumppani -ohje

 

Liittyminen    Valtakirjan täyttö  Valtakirjan toimitus    Raportti Tietojen päivitys

 

Liittyminen

 • Siirry liittymissivulle.
 • Valitse ”Liity tästä”. Voit täyttää valtakirjan verkossa tai PDF-valtakirjapohjalle.

 

Valtakirjan täyttäminen

 

Jos yritykselläsi ei ole palkattua työvoimaa

 • Täytä valtakirjalle yrityksesi perustiedot.
 • Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi, sillä lähetämme tiedotteita, ilmoituksia ja päivityspyyntöjä sähköpostitse.
 • Jos täytät valtakirjan verkossa, valitse sekä eläkevakuutuksien että työehtosopimusten kohdalla vaihtoehto ”Yrityksellä ei ole palkattua työvoimaa”.

 

 • PDF-valtakirjapohjalla riittää, että rastitat ruudun ”Yrityksellä ei ole palkattua työvoimaa” työehtosopimusten kohdalla.

PDF-valtakirjapohja

 

Jos haluat Luotettava Kumppani -raporttisi päivittyvän OK-tilaan mahdollisimman nopeasti, toimita valtakirjan mukana enintään 10 päivää vanha todistus verojen maksusta.

Vapaaehtoisena tietona voit ilmoittaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen, työterveyshuollon tarjoajan, vastuuvakuutuksen ja potilasvakuutuksen. Vakuutuksista tarvitsemme tiedon lisäämiseksi virallisen, alle 3 kuukautta vanhan vakuutustodistuksen.

 

Jos yritykselläsi on palkattua työvoimaa

 • Täytä valtakirjalle yrityksesi perustiedot.
 • Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi, sillä lähetämme tiedotteita, ilmoituksia ja päivityspyyntöjä sähköpostitse.
 • Kirjaa valtakirjalle yrityksesi noudattama työehtosopimus, TyEL-vakuutusyhtiö ja yrityksesi työterveyshuollon palveluntarjoaja.
 • Toimita myös alle 3 kuukautta vanha todistus lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta.

 

Jos haluat Luotettava Kumppani -raporttisi päivittyvän OK-tilaan mahdollisimman nopeasti, toimita valtakirjan mukana enintään 10 päivää vanhat todistukset sekä verojen maksusta että voimassaolo- ja maksutodistus TyEL-vakuutuksesta.

 

Vapaaehtoisena tietona voit toimittaa myös todistuksen yrittäjän tapaturmavakuutuksesta, vastuuvakuutuksesta ja potilasvakuutuksesta. Todistusten tulee olla virallisia todistuksia ja alle 3 kuukautta vanhoja.

 

Valtakirjan toimittaminen

 

 • Kun olet täyttänyt valtakirjan, tulosta, allekirjoita ja lähetä se meille sähköpostilla PDF-muodossa osoitteeseen asiakaspalvelu (at) tilaajavastuu.fi tai postitse vastauslähetyskuoressa.
 • Kun yrityksesi on liitetty Luotettava Kumppani -palveluun, saat siitä sähköpostitse ilmoituksen.

 

Huomioi, että valtakirja pitää allekirjoittaa käsin, ja allekirjoittajalla tulee olla kaupparekisteriotteen mukaan nimenkirjoitusoikeus.

 

Luotettava Kumppani -raportti

 

Yrityksesi raportti on saatavilla heti, kun olemme käsitelleet valtakirjan.

Yritystilin etusivu

 

 

Tietojen päivittäminen

 

Yrityksen perustiedot

Yritystilillä voit itse hallinnoida yrityksen tietoja ja käyttäjiä. Voit esimerkiksi päivittää yrityksen nimen ja laskutusosoitteen.

 • Jos yrityksesi y-tunnus muuttuu tai lakkautetaan, ilmoita siitä meille. Täytä ja lähetä lisäksi uusi valtakirja, sillä Luotettava Kumppani -palvelumme on y-tunnuskohtainen.

 

Työehtosopimustiedot

Työehtosopimusten muutoksista voit ilmoittaa kirjallisesti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu (at) tilaajavastuu.fi.

 

Vakuutukset

Vakuutusyhtiön muuttuessa ilmoita siitä asiakaspalveluumme. Vaihtumisesta kannattaa ilmoittaa mahdollisimman aikaisin, jotta yrityksen raportin tulkinta pysyy ajantasaisena.

 • Mikäli tapaturma-, vastuu, tai potilasvakuutusyhtiö vaihtuu, toimita meille uusi todistus uudesta vakuutuksesta.
 • Eläkevakuutusyhtiöiden vaihtuessa nopeimmin tiedot saadaan päivitettyä ajantasalle, jos toimitat alle 10 päivää vanhan todistuksen uudesta eläkevakuutuksesta. Muutoin tiedot päivittyvät eläkevakuutusyhtöstä riippuen 2 kuukauden kuluessa.

 

Työterveyshuolto

Työterveyshuoltotieto päivittyy automaattisesti, jos työterveyshuolto on järjestetty seuraavilla palveluntarjoajilla: Promedi, Kuninkaantien työterveys, Mehiläinen ja Suomen Terveystalo.

Muussa tapauksessa tieto tulee vahvistaa säännöllisesti. Lähetämme sähköpostilla kyselyn asiakkaillemme 6-8 viikon välein, jossa pyydämme vahvistamaan tiedot tai ilmoittamaan niissä mahdollisesti tapahtuneet muutokset.

 • Mikäli työterveyshuollon palveluntarjoajasi vaihtuu, ilmoitathan siitä kirjallisesti sähköpostilla.

 

Kaikki todistukset ja kirjalliset selvitykset voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen: asiakaspalvelu(at)tilaajavastuu.fi