Asiakasohje: Lähetetty työntekijä

 

Sopimuksen lisääminen   Ilmoitus   Täydennysilmoitus   

Lähetetyn työntekijän ilmoitus

Ulkomailta Suomeen lähetettävistä työntekijöistä on lähetettävä ennakkoilmoitus työsuojeluviranomaiselle 1.9.2017 lähtien.

Ilmoitus lähettämisestä on tehtävä, kun työntekijöiden lähettäminen perustuu 18.6.2016 jälkeen tehtyyn sopimukseen ja lähetetyn työntekijän työ alkaa 1.9.2017 jälkeen.

Rakennusalalla ilmoitus tehdään aina, kun työntekijöitä lähetetään Suomeen. Työnteon kestolla ei ole merkitystä.

Tilaajavastuun palvelun kautta voit lähettää ilmoituksen, joka liittyy Tilaajavastuun Työmaarekisterin työmaalle luotuun sopimukseen.

 

Sopimuksen lisääminen

Kirjaudu Yritystilille ja siirry Ilmoita-palveluun.

 

 

Siirry edelleen ”Työmaalle rekisteröinti” -välilehdelle.

 

Työmaalle rekisteröinti -välilehdellä

  • etsi jo aiemmin tekemäsi sopimus, johon liittyen haluat tehdä ilmoituksen tai
  • luo uusi sopimus, johon liittyen haluat tehdä ilmoituksen

Sopimuksen pääset luomaan valitsemalla ”Rekisteröidy työmaalle”. Saat Työmaa-avaimen tilaajaltasi tai työmaan päätoteuttajalta tai rakennuttajalta.

 

Ilmoitus

Ilmoitukselle siirtyminen

Valitse ”Ilmoita” oikean sopimuksen perässä. Painike näkyy vain, kun yrityksesi tietoihin on tallennettu myös ulkomaalaisia työntekijöitä ja sopimuksen voimassaoloaika kuuluu ilmoitusvelvollisuuden piiriin.

Ilmoitus lähetyistä työntekijöistä avautuu uudelle välilehdelle.

 

 

Ilmoituksen täyttäminen

Lomakkeelle esitäytetään tietoja yrityksestäsi, tilaajasta, työmaan rakennuttajasta ja päätoteuttajasta sekä työmaan osoitteesta Työmaarekisteriin lisätyn työmaan ja sopimuksen perusteella.

 

Tarkista aina kaikki tiedot. Jos tiedoissa on jotain virheitä, korjaa tiedot. Täydennä puuttuvat tiedot. Kaikki pakolliset tiedot on merkitty tähdellä.

 

  • Kansallinen verotunniste on yrityksen VAT-tunniste tai vastaava yrityksen kotivaltion myöntämä verotunniste
  • Yrityksen vastuuhenkilö voi olla esim. osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja tai toimitusjohtaja.
  • Täytä puhelinnumerot kansainvälisessä muodossa, eli suuntanumeron kera
  • Yrityksen edustajan on oltava tavoitettavissa Suomessa koko lähetettyjen työntekijöiden Suomessa työskentelyn ajan. Tarkempia tietoja edustajasta löydät täältä: http://www.tyosuojelu.fi/-/kuka-voi-toimia-lahetetyn-tyontekijan-edustajana-suomessa-

 

Ilmoituksen lähettäminen

Lähetä ilmoitus valitsemalla ”Ilmoita työntekijä(t)”.

Ilmoitus lähetetään työnteon alueen työsuojeluviranomaiselle. Saat ilmoituksesta myös kopion omaan sähköpostiisi sekä ilmoituksella ilmoitettuun lähettävän yrityksen yhteyssähköpostiin.

Voit toimittaa saamasi ilmoituskopion edelleen työmaan rakennuttajalle ja päätoteuttajalle. Ilmoituksen toimittaminen rakennuttajalle ja päätoteuttajalle on ehtona sille, että lähetetyt työntekijät saavat aloittaa työskentelyn rakennustyömaalla.

 

Ilmoitusten tarkastelu

Ilmoituksen lähettämisen jälkeen näet luettelossa kaikki ilmoitukset lähetetyistä työntekijöistä, jotka yrityksesi nimissä on lähetetty. Voit avata ilmoituksen sisällön tarkasteltavaksi kohdasta ”Tarkastele ilmoitusta”:

Luetteloon ei jää keskeneräisiä ilmoituksia, kaikki luettelossa näkyvät ilmoitukset on lähetetty työsuojeluviranomaiselle.

Täydennysilmoitus

Jos ilmoittamasi tiedot muuttuvat oleellisissa määrin ilmoituksen lähettämisen jälkeen, lähetä täydennysilmoitus.

Voit lähettää täydennysilmoituksen uudelleen Ilmoita-palvelusta saman sopimuksen kohdalta tai suoraan ilmoitusluettelosta, valitsemalla ”Lähetä uudelleen”.