FAQ ePerehdytys

 

Käyttöönotto FAQ   Työnantajan FAQ   Työntekijän FAQ   Yleistä ePerehdytyksestä 

Käyttöönotto

Miten otan ePerehdytyksen käyttöön työntekijöilleni?

Voit ottaa ePerehdytyksen käyttöön Suomen Tilaajavastuun Ilmoita-palvelussa seuraavasti:

  1. Tilaa ePerehdytys-palvelu Ilmoita-palvelun etusivulla, sivun alalaidasta.
  2. Lisää työntekijöille käyttöoikeudet ePerehdytys-palveluun. Voit lisätä käyttöoikeudet joko kerralla Ilmoita-palvelun etusivulla tai yksitellen Ilmoita-palvelun Työntekijät-välilehdellä.

ePerehdytyksen käyttöoikeuden voi antaa kaikille työntekijöille, jotka on lisätty yrityksesi Ilmoita-palveluun Työntekijät-välilehdelle.

Kun työntekijällä on käyttöoikeus, hän voi suorittaa ePerehdytyksen osoitteessa eperehdytys.fi. Työntekijä tunnistautuu palveluun käyttäen Valttikorttinsa viivakoodia tai veronumeroaan ja yrityksen y-tunnusta. Kirjautuminen vahvistetaan tekstiviestitse.

Onnistuneesti suoritettu ePerehdytys-pätevyys on tarkasteltavissa Taitorekisteristä sekä Taitorekisterin tietoja käyttävistä järjestelmistä.

 

Työnantajan FAQ

Miten ja kuka voi tilata ePerehdytys -palvelun yritykselleni? 

ePerehdytyksen voi tilata Tilaajavastuun Ilmoita-palvelun kautta. Palvelun tilaajan on oltava pääkäyttäjä. Pääkäyttäjät voivat sekä tilata ePerehdytyksen että lisätä työntekijöille käyttöoikeuksia palveluun.

 

Miten lisään työntekijälle ePerehdytys-oikeuden? 

Näet yksittäisen työntekijän käyttöoikeuden Työntekijät-välilehdellä:

  • Valitse työntekijän tiedot työntekijäluettelosta
  • Työntekijän tiedot avautuvat sivun ylälaitaan
  • Valittuna oleva ”” tarkoittaa voimassa olevaa ePerehdytys-käyttöoikeutta. Voit lisätä tai poistaa käyttöoikeuden valitsemalla ruudun tai poistamalla siitä valinnan
  • Muista tallentaa tiedot käyttöoikeuden lisäämisen tai poistamisen jälkeen – tekemäsi valinta tallentuu vasta, kun tallennat työntekijän tiedot

 

Mitä tapahtuu, kun olen lisännyt työntekijälle ePerehdytys-oikeuden?

Jotta työntekijä pääsee kirjautumaan ePerehdytys-palveluun, hänen on oltava Ilmoitettu-tilassa. Tämä tarkoittaa sitä, että työntekijän veronumeron on oltava merkittynä rakennusalan julkiseen veronumerorekisteriin. Muistathan ilmoittaa työntekijäsi veronumerorekisteriin!

ePerehdytykseen kirjautumisen yhteydessä työntekijälle lähetetään tekstiviestillä varmennuskoodi. Jos työntekijän tietoihin on Ilmoita-palvelussa lisätty puhelinnumero, lähetetään varmennuskoodi siihen – jos ei, työntekijä syöttää itse haluamansa puhelinnumeron. Muista varmistaa, että työntekijän tietoihin lisäämäsi puhelinnumero on oikein. Jos et ole varma puhelinnumerosta, älä syötä sitä lainkaan.

 

Miten pääsen tarkastamaan työntekijän suorituksen?

Näet onnistuneesti suoritetun ePerehdytyksen Taitorekisteristä, ja työntekijän onnistunut suoritus on luettavissa suoraan Valttikortilta. Ilmoita-palveluun ei tule työntekijän tietoihin merkintää siitä, onko ePerehdytys suoritettu.

Taitorekisteri on Suomen Tilaajavastuun julkaisema verkkopalvelu ammattipätevyyksien hallinnointia ja tarkastamista varten. Taitorekisterissä olevat pätevyydet voidaan lukea Valttikortin avulla, mikä helpottaa työmaiden arkea. Myös tieto suoritetusta ePerehdytyksestä on luettavissa Taitorekisteristä. Taitorekisteri on maksullinen palvelu, eikä ePerehdytyksen suorittaminen edellytä sen hankkimista.

 

Onko pakollista ottaa Taitorekisteri käyttöön, kun tilataan ePerehdytys-käyttöoikeuksia?

Taitorekisterin käyttöönotto ei ole pakollista, eikä ePerehdytyksen suorittaminen edellytä sen hankkimista.

Näet onnistuneesti suoritetun ePerehdytyksen Taitorekisteristä, ja työntekijän onnistunut suoritus on luettavissa suoraan Valttikortilta.

Taitorekisteri on Suomen Tilaajavastuun julkaisema verkkopalvelu ammattipätevyyksien hallinnointia ja tarkastamista varten. Taitorekisterissä olevat pätevyydet voidaan lukea Valttikortin avulla, mikä helpottaa työmaiden arkea. Tieto suoritetusta ePerehdytyksestä on luettavissa Taitorekisteristä. Taitorekisteri on maksullinen palvelu, eikä ePerehdytyksen suorittaminen edellytä sen hankkimista.

 

Laskutus:

ePerehdytyksen laskutus perustuu työntekijöille lisättyjen ePerehdytys-käyttöoikeuksien lukumäärään. Muista kehottaa jokaista työntekijääsi suorittamaan ePerehdytys käyttöoikeuden lisäämisen jälkeen, jotta et maksa turhasta.

 

Työntekijän FAQ

 

Mistä löydän ePerehdytys -palvelun? 

Löydät ePerehdytyksen osoitteesta eperehdytys.fi.

 

Miten tunnistautuminen tapahtuu?

Tunnistautumiseen tarvitset joko Valttikorttisi viivakoodin tai veronumerosi sekä työnantajasi y-tunnuksen.

Virheilmoitus ”lupa puuttuu” tarkoittaa, että sinulle ei ole annettu lupaa suorittaa ePerehdytystä. Varmista työnantajaltasi, onko sinulle annettu käyttöoikeus.

Virheilmoitus ”käyttäjää ei löydy” tarkoittaa, että tietosi eivät ole kunnossa Suomen Tilaajavastuun Ilmoita-palvelussa. Varmista, että veronumerosi on ilmoitettu rakennusalan julkiseen veronumerorekisteriin. Varmista työnantajaltasi, että tietosi löytyvät Suomen Tilaajavastuun Ilmoita-palvelun Työntekijät-välilehdeltä ja ovat Ilmoitettu-tilassa.

Jos tietoihisi on lisätty Ilmoita-palveluun puhelinnumero, saat vahvistuskoodin suoraan siihen numeroon. Jos et saa vahvistuskoodia, varmista työnantajaltasi, että numerosi on kirjoitettu tietoihisi oikein.

 

Löydät lisää tietoa ePerehdytyksestä täältä.