12.2.2016
Great Place to Work® 2016

Suomen parhaat työpaikat vuonna 2016 ovat Musti ja Mirri, Vincit ja ZEF. Tilaajavastuu sijottui Great Place to Work – Suomen parhaat työpaikat listauksessa sijalle 12.

Great Place to Work® Finland on julkistanut tänään 14. kerran Suomen parhaat työpaikat. Tuoreessa tutkimuksessa pärjänneet yritykset tekevät myös vahvaa tulosta; Suomen parhaiden työpaikkojen kasvuvauhti on kaksinkertaistunut ja liikevoitto kasvanut 29 % vuoden 2015 tutkimukseen verrattuna. Suomen parhaat työpaikat loivat Suomeen 806 uutta työpaikkaa vuonna 2015.

Suomen parhaaksi keskisuurten sarjan työpaikaksi nousi kolmatta peräkkäistä kertaa tamperelainen IT-yritys Vincit. Suurten yritysten sarjan voitti ensikertalainen Musti ja Mirri, yli 100 liikkeen lemmikkitarvikeketju. Pienten yritysten sarjan kärkeen nousi ohjelmistoyritys ZEF parantaen edellisten kahden vuoden listasijoitustaan.

Suomen parhaat työpaikat -tutkimus on tehty vuosittain jo 14 vuoden ajan. Tutkimuksen pisteytyksestä 2/3 koostuu työntekijöiden kokemuksesta ja 1/3 johtamiskäytäntöjen asiantuntija-arviosta. Great Place to Workin tutkimuksiin osallistui viime vuonna Suomessa yhteensä 156 organisaatiota, jotka työllistivät noin 48 000 työntekijää.

Hattutempun tehneen Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen valottaa yrityksen menestyksen taustoja: ”Kasvu itsessään on kehno tavoite. Vincit on pohjannut alusta asti oman menestyksensä siihen, että työntekijät ja asiakkaat ovat aina huomenna tyytyväisempiä kuin tänään. Kun siitä pidetään kiinni, on meille avautunut mahdollisuuksia, joita olemme voineet hyödyntää. Great Place to Work -tutkimuksen kautta olemme matkan varrella tunnistaneet rutkasti kehityskohteita, joita olemme systemaattisesti laittaneet kuntoon omalla tavallamme.”

Yrityskulttuurin luottamuksen tasoa mittaava Trust Index -luku on vahvistunut. Parhaiden työpaikkojen Trust Index nousi 88 % tasolle (2015-tutkimus: 87 %). Suomalainen työelämä keskimäärin saa Trust Index -arvokseen 55 %*.

Kilpailukyvyn tehostaminen Suomen parhaiden yritysten vahvuus

Suomen parhaat työpaikat tarjoavat innostavia esimerkkejä yritysten kilpailukyvyn vahvistamisesta. “Taantumavuosina on tehty paljon lyhytjänteistä johtamista, jonka seurauksena suomalaiseen työelämään on päässyt syntymään työntekijöiden kertakäyttökulttuuri. Luottamussuhde on rikki. Sitoutuminen työntekijöihin ja työllistämiseen on parhaiden työpaikkojen arvovalinta. Sillä on luotu pohja, jolle luottamus on voinut rakentua”, sanoo Great Place to Work Suomen hallituksen puheenjohtaja Asta Rossi.

Suomen parhaiden työpaikkojen työntekijöiden arviot eroavat selkeästi suomalaista työelämää muuten hallitsevista trendeistä. Yritysten menestymisen edellytyksenä on luottamuksen rakentaminen henkilöstön ja johdon välille sekä selkeiden tulevaisuuden näkymien luominen.

”Monessa työpaikassa vuosien epävarmuus ja näköalattomuus ovat syöneet työn merkityksellisyyden kokemisen mahdollisuudet. Nämä kokemukset edustavat ääripäitä, mikä näkyy myös yhteiskunnallisessa keskustelussa: on vaikea tunnistaa täysin toisenlaista kokemusta ja käydä mielekästä dialogia työelämän kehittämisen ja talouskasvun aikaansaamisen keinoista“, analysoi Asta Rossi.

Tutkimus lukuina

  • 14. Suomen parhaat työpaikat -lista
  • 156 yritystä tutkittiin. Nämä työllistävät noin 48 000 työntekijää.
  • Parhaat työpaikat -tutkimus on maailman laajin vuosittainen johtamistutkimus.
  • 2/3 pisteistä työntekijöiden arviosta. 1/3 muodostuu yrityksen johtamiskäytännöistä tehtävästä asiantuntija-arvioinnista.

Suomen parhaat työpaikat 2015

Pienet organisaatiot (15-49 työntekijää)

1. ZEF
2. SICK
3. Fraktio
4. Anders Innovations
5. Wunderkraut
6. Paytrail
7. IUM
8. Etelä-Savon Työterveys
9. Mars Finland
10. Janssen-Cilag
11. Mainostoimisto Ilme
12. Suomen Tilaajavastuu
13. Alfame Systems
14.Tuxera
15. Music Finland

Keskisuurten sarja (50-499 työntekijää)

1. Vincit
2. Pipelife Finland
3. Gofore
4. Arcusys
5. Nitor
6. Efima
7. Comiq
8. Vaadin
9. Gainer
10. Fingrid
11. Dittmar & Indrenius
12. Rauhala Yhtiöt
13. Visma Solutions
14. Svea Ekonomi
15. Smilehouse
16. Mandatum Life
17. Pohjolan LVIturva
18. Taaleri
19. AbbVie
20. Bauer Media
21. Saanio & Riekkola
22. Ambientia
23. Pohjola Rakennus
24. 3 Step IT
25. Evli Bank
26. Sininen Meteoriitti
27. Alexandria Pankkiiriliike
28. Sievo
29. Newsec
30. Marski Data

Suuret organisaatiot (500+ työntekijää)

1. Musti ja Mirri
2. McDonald’s
3. Antell
4. Enfo
5. Folkhälsan

Tutustu organisaatioihin tarkemmin täällä!

Lisätietoja:

Great Place to Work® Finland
020 757 9988
info@greatplacetowork.fi

*Suomalaisen työelämän tila 2016 -tutkimus