Aloita valitsemalla palvelu
Helpoin tapa hoitaa tilaajavastuulain velvoitteet kerralla kuntoon.
Valvoja on tilaajan väline toimittajien automaattiseen seurantaan. Ensimmäinen kuukausi on maksuton!
Rekisteröi yrityksesi työmaalle, hallinnoi työntekijä- ja yritystietoja sekä raportoi Verohallinnolle.
Kaikilla rakennustyömaalla työskentelevillä on oltava kuvallinen ja veronumerolla varustettu henkilökortti.
Tilaajavastuun Blogi
blogi
Kesä, kärpäset ja uusi työ?
27.04.2017

 

Kesä on sesonkiaikaa monella alalla. Kesätyöt ovat usein myös ensimmäisiä työkokemuksia, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa. Jotta työskentelyn aloittaminen sujuisi helposti ja turvallisesti, kannattaa vilkaista tätä tarkistuslistaa. Lista on tehty erityisesti rakennusalan näkökulmasta, mutta monet ohjeista ovat sovellettavissa myös muille aloille.

Lue lisää
blogi
Taitorekisterin ABC
20.04.2017

Uuden palvelun luominen tyhjästä on pitkä prosessi. Etenkin, jos palvelun tarkoituksena on helpottaa jotakin niinkin massiivista ja kirjavaa kokonaisuutta kuin lukuisten ammattipätevyyksien viidakko ja niistä aiheutuva korttiralli. Kun julkaisemme Taitorekisterin, emme voi sanoa sen kehitystyön olevan päättynyt – se on oikeastaan vasta alkamassa. Tänä keväänä Taitorekisterin kanssa pääsee mukavasti alkuun: siellä on noin 30 yleisimmän rakennusalan ammattipätevyyden pätevyystyypit, esimerkiksi SETIn myöntämä sähkötyöturvallisuuspätevyys tai Aluehallintoviraston ylläpitämä tieto asbestipurkutyöpätevyydestä. Osan näistä pätevyyksistä verifioimme lähderekisteristä. Tarkoituksena on, että yhä useampi ammattipätevyys olisi luettavissa Taitorekisteristä. Koska täydennämme Taitorekisteristä luettavissa olevia pätevyyksiä edelleen, vuoden 2017 aikana Taitorekisterin voi ottaa käyttöön pelkällä avausmaksulla.

Lue lisää
blogi
Kulttuuri syö strategian aamupalaksi, ja muita reseptejä
19.04.2017

Organisaatiokulttuurin systemaattista kehittämistä perustellaan usein sitaatilla, jonka väitetään olevan Peter Druckerin suusta peräisin: ”yrityskulttuuri syö strategian aamupalaksi, lounaaksi ja päivälliseksi”. Jos kulttuuri napsii strategioita aamupalaksi, säännöt ja toimintaohjeet ovat sille vain suupaloja.  Kulttuurin cocktailkutsuilla henkilöstöohjeet ovat canapéita. Onnistuessaan kulttuurimuutoksessa on valtava voima. Oikein kulturifioitu ohje on tukipilari, jonka päällä meidän on hyvä seistä ja jonka päälle on yhdessä turvallista rakentaa. Näillä pilareilla paalutamme savisen maan, joka alati muuttuva toimintaympäristömme on.

Lue lisää
Ajankohtaista
Media Tilaajavastuu majoitus- ja ravitsemusala
Hallituksen puoliväliriihi
Kansan Uutiset 27.4.2017
Hallitus sopi uusista panostuksista kasvuun ja työllisyyteen ja mm. veronumerokäytäntö laajenee. Uusia työpaikkoja haetaan myös harmaata taloutta karsimalla, sillä se antaa lisämahdollisuuksia rehellisille yrittäjille. Rakennusalan veronumerokäytäntö laajennetaan mm. telakoille, ravintoloihin ja siivousalalle. Laajennuksesta tehdään ensin selvitys.
Lue lisää
Asiakastiedote
Käyttökatko 24.4. klo 18 alkaen
Suomen Tilaajavastuu Oy 24.4.2017
Kaikki Tilaajavastuun palvelut yhteen näkymään kokoava yritystili julkaistiin maanantaina 24.4.2017. Julkaisun jälkeen teemme palveluun vielä pieniä korjauksia ja päivityksiä. Niiden takia kaikissa palveluissamme on käyttökatko maanantaina 24.4.2017 klo 18 alkaen. Palvelut ovat jälleen käytettävissä tiistaina.
Lue lisää
Asiakastiedote
Käyttökatko 21. – 23.4.2017: uusi yritystili julkaistaan
Suomen Tilaajavastuu Oy 21.4.2017
Kevät tuo mukanaan uudistuksia Tilaajavastuun palveluihin, ja julkaisemme maanantaina 24.4. uuden yritystilinäkymän. Julkaisua edeltävänä viikonloppuna teemme päivitystöitä, joista johtuen kaikissa palveluissamme on käyttökatko 21. - 23.4.2017. Katko alkaa perjantaina 21.4. klo 17 ja päättyy sunnuntai-iltana. Sen aikana palvelumme eivät ole käytettävissä.
Lue lisää
Asiakastarinoita
Eläkevakuutusyhtiölle on tärkeää toimia rehellisten ja luotettavien toimijoiden kanssa. Siksi tietojen oikeellisuuden varmistaminen on jatkuvaa. Kaikki toimijat kamppailevat harmaan talouden torjumisen puolesta ja siksi panostaminen torjuntaa tukevien palveluiden kehittämiseen on erittäin tärkeää.
Niina Rajakoski, Rakennuttajapäällikkö, Ilmarinen
Palvelut osuivat hyvin Senaatin tarpeisiin. Senaatti-kiinteistön toiminnassa tärkeimpinä ja toimintaa helpottavina palveluina koemme Valvoja-palvelun ja Valttikortin. Hyödynnämme nykyisin Valvoja-palvelua suurimmassa osassa hankintojamme.
Jukka Riikonen, Investointijohtaja, Senaatti Kiinteistöt
Tiedon luokittelu on meille entistä tärkeämpää, ja siihen tarvitsemme sähköisiä työkaluja. Urakoitsijoiden ja aliurakoitsijoiden luokittelu ammattipätevyyksien mukaan tuo valmistuessaan meille apua tiedon jäsentelyyn.
Juha Halonen, Liiketoimintajohtaja, Lemminkäinen Talo Oy
nSense Oy considers Tilaajavastuu an exemplary business leader in the fields of secure delivery of digital services, contingency preparations and capability development.
Jonas Lundberg, CEO, nSense Oy