Aloita valitsemalla palvelu
Helpoin tapa hoitaa tilaajavastuulain velvoitteet kerralla kuntoon.
Valvoja on tilaajan väline toimittajien automaattiseen seurantaan. Ensimmäinen kuukausi on maksuton!
Rekisteröi työmaalle, hallinnoi työntekijä- ja yritystietoja. Raportoi Verohallinnolle ja lähetä ilmoitus lähetetyistä työntekijöistä.
Kaikilla rakennustyömaalla työskentelevillä on oltava kuvallinen ja veronumerolla varustettu henkilökortti.
Tilaajavastuun Blogi
blogi
Pikakertaus tilaajavastuulaista
21.09.2017
Tilaajavastuulaki on varmasti tullut monelle tutuksi, ainakin sanana. Luotettava Kumppani -palvelumme helpottaa tilaajavastuulain velvoitteiden hoitamista, mutta mitä ne velvoitteet olivatkaan? Miksi laki on olemassa ja mitä se vaatii? Tässä olisi tarjolla pientä pikakertausta: Mikä on tilaajavastuulaki? Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä, tai tuttavallisemmin tilaajavastuulaki, velvoittaa työn tilaajan selvittämään, että hänen sopimuskumppaninsa täyttävät sopimuspuolina ja työnantajina lakisääteiset velvoitteensa. Laki pyrkii torjumaan harmaata taloutta edistämällä yritysten tasavertaista kilpailua sekä työehtojen noudattamista. Suomessa lain noudattamista valvoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto.
Lue lisää
blogi
Itseohjautuvuus - mitä se on?
20.09.2017

Meillä Tilaajavastuulla otettiin harppaus kohti itseohjautuvaa organisaatiota viime vuonna. Ajatus itseohjautuvuuden takana on yksinkertainen: itseohjautuvasti toimivassa organisaatiossa puretaan organisaatioiden perinteiset valtarakenteet ja annetaan työntekijöille enemmän valtaa mutta myös vastuuta. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta ei välttämättä ole sitä. Itseohjautuvuudesta keskustellaan nykyään paljon. Moni yritys janoaa vinkkejä itseohjautuvan organisaation rakentamiseen, mutta oikotietä onneen ei tässä ole. Organisaatiorakenteen uudistaminen on pitkä prosessi, joka vaatii vuorovaikutusta, luottamusta ja epävarmuuden sietämistä, kun perinteiset rakenteet uudistuvat. Moni yritys on onnistunut itseohjautuvuudessa hyvin, mutta jokaisella itseohjautuvalla organisaatiolla on omat kompastuskivensä. Vaikka me olemme olleet itseohjautuvuuden polulla vuoden, meilläkin toimiston käytävillä olen usein kuullut kysymyksen siitä, mitä itseohjautuvuus oikein on. Siksi syksyn kick off -tilaisuudessamme käsittelimme itseohjautuvuutta Filosofian Akatemian Karoliina Jarenkon johdolla.

Lue lisää
blogi
Olen Luotettava Kumppani - miten otan siitä kaiken hyödyn irti?
14.09.2017
Hienoa, että olet liittynyt Luotettavaksi Kumppaniksi! Luotettavana Kumppanina olet mukana edistämässä rehtiä kilpailua. Etkö kuitenkaan tiedä, kuinka voisit hyödyntää kumppanuuttasi? Tässä sinulle vinkkejä, miten saat suurimman hyödyn irti palvelusta!
Lue lisää
Ajankohtaista
Asiakastiedote Ohjelmapäivitys Tilaajavastuu-palvelussa
Luotettava Kumppani -raporttien hakemisessa voi esiintyä häiriöitä viikonlopun aikana
Suomen Tilaajavastuu Oy 22.9.2017
Bisnode päivittää järjestelmäänsä lauantaina 23.9. ja sunnuntaina 24.9.2017. Päivitykset suoritetaan molempina päivinä klo 12-15 välisenä aikana. Bisnoden huoltotyöt voivat aiheuttaa katkoksia tiedonvaihdossa, ja sen takia Luotettava Kumppani -raporttien hakemisessa voi esiintyä häiriöitä huoltotöiden aikana.
Lue lisää
Asiakastiedote
Väliaikainen toimintahäiriö Ilmoita-palvelussa ja yritystilillä korjattu
Suomen Tilaajavastuu Oy 20.9.2017
Tilaajavastuun palveluissa havaittiin toimintahäiriöitä keskiviikkona. Ongelmatilanne on nyt korjattu ja palvelut toimivat normaalisti. Toimintahäiriöt alkoivat klo 9.30 ja ne aiheuttivat ongelmia Ilmoita-palvelun käyttöoikeuksien päivittämisessä, käyttäjätunnusten luomisessa sekä yrityksen nimen päivittämisessä yritystilillä. Tilanne saatiin korjattua klo 12.30. Pahoittelemme häiriöistä asiakkaillemme aiheutunutta haittaa.
Lue lisää
Tiedote
Tilaajavastuun palveluissa oli 12.9.2017 käyttökatkoksia
Suomen Tilaajavastuu Oy 12.9.2017
Palvelinsalitarjoajallamme oli 12.9. klo 06.30 - 11.30 välisenä aikana teknisiä ongelmia. Tästä syystä kaikissa Tilaajavastuun palveluissa esiintyi ajoittaisia käyttökatkoja. Pahoittelemme käyttökatkoksista asiakkaillemme aiheutunutta haita
Lue lisää
Asiakastarinoita
Eläkevakuutusyhtiölle on tärkeää toimia rehellisten ja luotettavien toimijoiden kanssa. Siksi tietojen oikeellisuuden varmistaminen on jatkuvaa. Kaikki toimijat kamppailevat harmaan talouden torjumisen puolesta ja siksi panostaminen torjuntaa tukevien palveluiden kehittämiseen on erittäin tärkeää.
Niina Rajakoski, Rakennuttajapäällikkö, Ilmarinen
Palvelut osuivat hyvin Senaatin tarpeisiin. Senaatti-kiinteistön toiminnassa tärkeimpinä ja toimintaa helpottavina palveluina koemme Valvoja-palvelun ja Valttikortin. Hyödynnämme nykyisin Valvoja-palvelua suurimmassa osassa hankintojamme.
Jukka Riikonen, Investointijohtaja, Senaatti Kiinteistöt
Tiedon luokittelu on meille entistä tärkeämpää, ja siihen tarvitsemme sähköisiä työkaluja. Urakoitsijoiden ja aliurakoitsijoiden luokittelu ammattipätevyyksien mukaan tuo valmistuessaan meille apua tiedon jäsentelyyn.
Juha Halonen, Liiketoimintajohtaja, Lemminkäinen Talo Oy
nSense Oy considers Tilaajavastuu an exemplary business leader in the fields of secure delivery of digital services, contingency preparations and capability development.
Jonas Lundberg, CEO, nSense Oy