Aloita valitsemalla palvelu
Helpoin tapa hoitaa tilaajavastuulain velvoitteet kerralla kuntoon.
Valvoja on tilaajan väline toimittajien automaattiseen seurantaan. Ensimmäinen kuukausi on maksuton!
Rekisteröi yrityksesi työmaalle, hallinnoi työntekijä- ja yritystietoja sekä raportoi Verohallinnolle.
Kaikilla rakennustyömaalla työskentelevillä on oltava kuvallinen ja veronumerolla varustettu henkilökortti.
Tilaajavastuun Blogi
Blogi
Valvoja-käyttäjä, huomioi nämä!
23.08.2016

Valvoja-palvelumme tarjoaa työn tilaajalle kätevän välineen toimittajien tilaajavastuutietojen seurantaan ja arkistointiin. Valvojan käyttö helpottaa tilaajavastuulain velvoitteiden hoitamista ja säästää sinulta sekä aikaa että rahaa. Jotta saat Valvojasta kaiken hyödyn irti, kannattaa huomioida seuraavat asiat.

Lue lisää
Blogi
Tilaaja, näin helpotat paperityötä!
Maiju Korkala 16.08.2016

Tilaajavastuulain mukaan tilaajan on ennen sopimuksen tekemistä varmistettava, että sopimuskumppani on hoitanut lakisääteiset velvoitteensa. Toimittajan tilaajavastuudokumentit eivät tarkastushetkellä saa olla kolmea kuukautta vanhempia, ja jos sopimus jatkuu yli vuoden, on tiedot tarkastettava uudelleen 12 kuukauden päästä sopimuksen alkamisesta. Dokumentit on arkistoitava sopimuksen ajan sekä vähintään kaksi vuotta sopimuksen päättymisen jälkeen.

Lue lisää
Blogi
Kirjeenvaihtajamme Italiasta
08.07.2016
Pioneeriryhmä Perkkaan toimistolta lähti kokeilemaan siipiään Pescaraan, Italiaan. Seikkailijoiden määrä vaihteli, kuten myös matkan kesto. Parhaimmillaan Pescaran Villassa majailijoita oli peräti 11, työntekijöiden lisäksi mukana oli myös kotijoukkoja. Pescaran jälkeen osa reissaajista jatkoi matkaansa vielä Roomaan muutamaksi päiväksi. Tarkoitus oli yhdistää omakustanteinen ulkomaanmatkailu ja työnteko uudenlaisessa ympäristössä.
Lue lisää
Ajankohtaista
Media shutterstock_330106856
Hallitus auttaa pienyrittäjiä – ALV maksuun vasta kun rahat tilillä
YLE Uutiset 2.8.2016
Pienyritysten ei enää ensi vuodenvaihteen jälkeen tarvitse toimia valtion pankkina eli maksaa arvonlisäveroja tuloistaan, joista ne eivät ole saaneet vielä rahoja tililleen. Tähän saakka verot on pitänyt maksaa, vaikka on vasta lähettänyt laskun asiakkaalleen.
Lue lisää
Tiedote shutterstock_248573182
Laki työntekijöiden lähettämisestä muuttui 18.6.2016
Suomen Tilaajavastuu Oy 5.7.2016
Uusi laki kumosi vanhan lain työntekijöiden lähettämisestä, mutta joiltakin osin vanhaa lakia on säilytetty. Esimerkiksi lähetettyjen työntekijöiden työsopimuksiin sovellettavia vähimmäisehtoja koskevia säännöksiä ei ole muutettu.
Lue lisää
Tiedote shutterstock_84484006
Kärkihanke digitalisoi kiinteistö- ja rakentamisalan
Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi 23.6.2016
Ympäristöministeriö sekä Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi tiedottavat: Kärkihanke digitalisoi kiinteistö- ja rakentamisalan: toimintaympäristö ketteräksi, tieto liikkeelle ja kokeiluilla uutta bisnestä. Kiinteistö- ja rakentamisala on ensimmäinen, jolla alan toimijat ja keskeiset viranomaiset toimivat tiivisti yhdessä kirittääkseen koko toimialan digitalisaatiota.
Lue lisää
Asiakastarinoita
Eläkevakuutusyhtiölle on tärkeää toimia rehellisten ja luotettavien toimijoiden kanssa. Siksi tietojen oikeellisuuden varmistaminen on jatkuvaa. Kaikki toimijat kamppailevat harmaan talouden torjumisen puolesta ja siksi panostaminen torjuntaa tukevien palveluiden kehittämiseen on erittäin tärkeää.
Niina Rajakoski, Rakennuttajapäällikkö, Ilmarinen
Palvelut osuivat hyvin Senaatin tarpeisiin. Senaatti-kiinteistön toiminnassa tärkeimpinä ja toimintaa helpottavina palveluina koemme Valvoja-palvelun ja Valttikortin. Hyödynnämme nykyisin Valvoja-palvelua suurimmassa osassa hankintojamme.
Jukka Riikonen, Investointijohtaja, Senaatti Kiinteistöt
Tiedon luokittelu on meille entistä tärkeämpää, ja siihen tarvitsemme sähköisiä työkaluja. Urakoitsijoiden ja aliurakoitsijoiden luokittelu ammattipätevyyksien mukaan tuo valmistuessaan meille apua tiedon jäsentelyyn.
Juha Halonen, Liiketoimintajohtaja, Lemminkäinen Talo Oy
nSense Oy considers Tilaajavastuu an exemplary business leader in the fields of secure delivery of digital services, contingency preparations and capability development.
Jonas Lundberg, CEO, nSense Oy