Aloita valitsemalla palvelu
Helpoin tapa hoitaa tilaajavastuulain velvoitteet kerralla kuntoon.
Valvoja on tilaajan väline toimittajien automaattiseen seurantaan. Ensimmäinen kuukausi on maksuton!
Rekisteröi työmaalle, hallinnoi työntekijä- ja yritystietoja. Aktivoi ePerehdytys. Raportoi Verohallinnolle ja lähetä ilmoitus lähetetyistä työntekijöistä.
Kaikilla rakennustyömaalla työskentelevillä on oltava kuvallinen ja veronumerolla varustettu henkilökortti.
Tilaajavastuun Blogi
blogi
Minkälaista itseohjautuvuutta? Holakratiaa vai mustaa magiaa?
22.11.2017

Itseohjautuvuus on kaikkien huulilla. Siitä on tullut muotisana ja kohta jo hieman kulunutkin ilmaisu johtamiskeskustelussa. Johtamisesta siinä onkin kyse. Vapautamme valtavasti energiaa ja saamme aikaan uusia innovaatioita organisaation kaikilla tasoilla, kun kaikki pääsevät osalliseksi johtamista. Tilaajavastuulla halusimme rakentaa uudenlaisen organisaation, joka perustuu luottamukseen ja antaa työntekijöille mahdollisuuden johtaa itse itseään. Kun selvitimme uusia tapoja toimia, törmäsimme nopeasti holakratia-käsitteeseen. IT-alan termein holakratia on ikään kuin organisaation käyttöjärjestelmä: se luo pohjan kaikelle toiminnalle. Sana on johdettu kreikan sanoista holos, kokonainen tai täysi, ja kratos, valta tai voima. Holakratia antaa työkaluja organisaation työnjaon, päätöksenteon ja kommunikaation käsittelyyn ja kehittämiseen.

Lue lisää
blogi
Entistä ehompi Luotettava Kumppani -raportti
21.11.2017

Vaikka vuotta 2017 on vielä himpun verran jäljellä, on nyt jo hyvä hetki suunnata katse siihen, mitä muutoksia Luotettava Kumppani -raportilla on tänä vuonna tapahtunut! Kertauksen vuoksi: Luotettava Kumppani -palvelu mahdollistaa yrityksen tilaajavastuulain edellyttämien tietojen sähköistämisen, ja Luotettavien Kumppaneiden tilaajavastuutiedot koostetaan näppäräksi raportiksi, josta löytyy kaikki tarpeellinen.

Lue lisää
blogi
Miksi kannattaa pitää työntekijätiedot ajan tasalla Ilmoita-palvelussa?
20.11.2017
Ilmoita-palvelussa jokainen yritys voi ylläpitää oman yrityksensä työntekijäluetteloa. Kun työntekijä poistuu yrityksen palveluksesta, pitää myös hänen tietonsa poistaa työntekijäluettelosta ja Valttikorttinsa sulkea. Miksi? Tässä avattuna kolme asiaa, jotka voivat mennä pieleen, jos työntekijä jää turhaan roikkumaan työntekijäluetteloon.

Lue lisää
Ajankohtaista
Asiakastiedote
Katko Työmaarekisterin raportoinnissa 23.11.
Suomen Tilaajavastuu Oy 22.11.2017
Verohallinto päivittää torstaina 23.11.2017 ilmoitustiedostojen lähettämiseen tarkoitetun Ilmoitin.fi-palvelunsa uuteen versioon. Päivitys suoritetaan noin kello 7–9, ja sen aikana Ilmoitin.fi ja sen ohjelmistorajapinnat eivät ole käytettävissä. Koska Työmaarekisterin raportointitoiminnallisuus hyödyntää Ilmoitin.fi:n rajapintaa, ei Työmaarekisteristä voi lähettää raportteja versiopäivityksen aikana.
Lue lisää
Tiedote Ohjelmapäivitys Tilaajavastuu-palvelussa
Tiedote: Tilaajavastuu vahvistaa verkkopalveluidensa palvelualustaa ja tietoturvaa
Suomen Tilaajavastuu Oy 16.11.2017
Syksy tuo mukanaan muutoksia, joilla vahvistamme verkkopalvelujemme palvelualustaa ja tietoturvaa. Muutosten taustalla on Tilaajavastuun ja ruotsalaisen ID06:n tuotekehitys- ja hankintayhteistyö, jonka tavoitteena on tulevaisuudessa kehittää myös yhteistä palveluinfraa. Nyt ID06:n kanssa on jo kehitetty yhteinen keskitetty käyttäjänhallinta, joka mahdollistaa, että käyttäjä voi kirjautua samalla tunnuksella sekä Tilaajavastuun että ID06:n palveluihin. Parannetaan verkkopalvelujen toimintavarmuutta  Parannamme yritystilin hallintakäyttöliittymää, palveluiden tietokantarakenteita ja otamme käyttöön uuden palvelukeskuksen, johon varmuuskopioidaan yritystilin käyttäjätiedot sekä Ilmoita-palvelun, Taitorekisterin ja Valttikorttivaraston tiedot.
Lue lisää
Tiedote
Suomen Vahvimmat -sertifikaatti Luotettava Kumppani -raportille
Suomen Tilaajavastuu Oy 14.11.2017
Suomen Asiakastieto Oy ja Suomen Tilaajavastuu Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jonka ansiosta Suomen Vahvimmat -sertifikaatti on mahdollista liittää Luotettava Kumppani -raportille. Luotettava Kumppani -raporttia käytetään tilaajavastuulain edellyttämien tietojen selvittämiseen esimerkiksi alihankkijoista. Yhteistyön ansiosta Suomen Vahvimpiin kuuluvilla yrityksillä on entistä paremmat mahdollisuudet hyödyntää sertifikaattia yrityksensä luotettavuuden osoittamiseen. Suomen Vahvimmat -sertifikaatti ansaitaan, ja se kannattaa myös näyttää
Lue lisää
Asiakastarinoita
Eläkevakuutusyhtiölle on tärkeää toimia rehellisten ja luotettavien toimijoiden kanssa. Siksi tietojen oikeellisuuden varmistaminen on jatkuvaa. Kaikki toimijat kamppailevat harmaan talouden torjumisen puolesta ja siksi panostaminen torjuntaa tukevien palveluiden kehittämiseen on erittäin tärkeää.
Niina Rajakoski, Rakennuttajapäällikkö, Ilmarinen
Palvelut osuivat hyvin Senaatin tarpeisiin. Senaatti-kiinteistön toiminnassa tärkeimpinä ja toimintaa helpottavina palveluina koemme Valvoja-palvelun ja Valttikortin. Hyödynnämme nykyisin Valvoja-palvelua suurimmassa osassa hankintojamme.
Jukka Riikonen, Investointijohtaja, Senaatti Kiinteistöt
Tiedon luokittelu on meille entistä tärkeämpää, ja siihen tarvitsemme sähköisiä työkaluja. Urakoitsijoiden ja aliurakoitsijoiden luokittelu ammattipätevyyksien mukaan tuo valmistuessaan meille apua tiedon jäsentelyyn.
Juha Halonen, Liiketoimintajohtaja, Lemminkäinen Talo Oy
nSense Oy considers Tilaajavastuu an exemplary business leader in the fields of secure delivery of digital services, contingency preparations and capability development.
Jonas Lundberg, CEO, nSense Oy