Palvelumme
Helpoin tapa hoitaa tilaajavastuulain velvoitteet kerralla kuntoon.
Rekisteröi yrityksesi työmaalle ja hallinnoi työntekijä- ja yritystietoja.
Kaikilla rakennustyömaalla työskentelevillä on oltava kuvallinen ja veronumerolla varustettu henkilökortti.
Saat palvelujamme myös johtavilta ohjelmisto- ja palveluntarjoajilta. katso partnerimme ja liity ohjelmaan.
Ajankohtaista
Media 536943779_small
Tilaajavastuulaki tiukkenee, laiminlyönnistä jopa 65 000 euron rapsut
22.5.2015
Tiukennettu tilaajavastuulaki tulee voimaan 1.9.2015. Laiminlyöntimaksua ja korotettua laiminlyöntimaksua nostetaan ja korotettua maksua sovelletaan jatkossa kaikkiin tilaajavastuulain alaisiin sopimuksiin. Jatkossa laiminlyöntimaksun enimmäismäärä on 20 000 euroa ja korotetun maksun 65 000 euroa.
Lue lisää
Media shutterstock_57766270
Helsingin harmaan talouden torjuntaohjelma on tuonut tulosta
19.5.2015
Verohallinnon tekemän selvityksen mukaan Helsingin kaupungin harmaan talouden torjuntaohjelma on ohjannut hankintoja julkiset velvoitteensa hoitaville yrityksille. Ongelmaksi todetaan se, ettei kaupungilla ole riittäviä tiedonsaantioikeuksia palveluja tarjoavien yritysten tietoihin. Selvityksessä ehdotetaan lainsäädännön muuttamista tiedonsaannin parantamiseksi.
Lue lisää
Media shutterstock_227266585
Verovaroilla tehtäviin miljardiostoksiin muutoksia
14.5.2015
Julkisilla varoilla tehtäviin hankintoihin on luvassa tiukennuksia ja lievennyksiä. Valtio, kunnat ja muut julkisen vallan käyttäjät voivat tulevaisuudessa huomioida paremmin ostostensa työllisyys- ja ympäristönäkökohdat. Julkisten varojen väärinkäytösten torjuntaan on kuitenkin tiedossa tiukennuksia, kaavailee hankintalain muutostarpeita pohtinut työryhmä.
Lue lisää
Tiedote harmaatalous
Rakennusala vaatii, harmaa talous kuriin ja puheista tekoihin
11.5.2015
Harmaan talouden kitkemiseksi rakennusala odottaa konkreettisia toimenpiteitä, jotka toisivat Suomen kassaan viisi miljardia euroa vuosittain. Rakennusteollisuus ja Suomen Tilaajavastuu vaativat tulevaa hallitusta kirjaamaan hallitusohjelmaan strategisen tavoitteen harmaan talouden vähentämisestä sekä konkretisoimaan siihen tarvittavat keinot.
Lue lisää
Media putkiremontti
Taloyhtiöt – Verottajan linja on kiristynyt
29.4.2015
Viime kesänä voimaan astunut asunto-osakeyhtiöiden urakkatietojen sekä yhteisen rakennustyömaan työntekijätietojen ilmoitusvelvollisuus on peräisin Kataisen hallituksen harmaan talouden torjuntaohjelmasta. Aina kun taloyhtiössä on käynnissä yli 15 000 euroa ylittävä korjaustyö, tulee taloyhtiön eli käytännössä usein isännöitsijän tehdä kuukausittainen ilmoitus verottajalle urakoitsijoiden tiedoista ja laskutuksista. Yhteisen rakennustyömaan syntyessä raportoidaan lähes 20 tietoa jokaisesta työmaalla työskentelevästä henkilöstä mukaan lukien isännöitsijä ja hallituksen jäsenet, jos nämä edustavat korjaustyössä työmaalla rakennuttajana olevaa asunto-osakeyhtiötä.
Lue lisää
Blogi tilaajavastuu-tila
Kumppaniblogit
20.4.2015
On aika kääntää esiin harmaan talouden hyvät uutiset. Rehellisten yrittäjien tekemällä käytännön työllä on ollut merkitystä, työllä on raivattu tilaa reilulle kilpailulle. Vähitellen on alettu oppia, että harmaan talouden torjunnassa ei ole pelkästään kysymys hallinnollisesta taakasta tai verokertymän kasvattamisesta. Kysymys on muutoksesta kohti terveempää kilpailua, jossa yrittäjille luodaan paremmat edellytykset menestymiseen.
Lue lisää